Tehnica de injectare MD Codes

Consultă-te cu unul din specialiștii în frumusețe de la Doctor SKiN.

Programeză-te

Fă cunoștință cu cea mai modernă tehnică de rejuvenare facială care promite să revoluționeze modul în care sunt injectate fillerele dermice cu acid hialuronic: MD Codes™, o abordare complet personalizată pentru structura unică a chipului tău!

Ce este tehnica de injectare MD Codes?

Tehnica de injectare MD Codes™ este un sistem care se bazează pe plasarea strategică a fillerelor (umpluturilor) dermice cu acid hialuronic în diferite puncte-cheie de injectare, obținându-se o rejuvenare completă a trăsăturilor faciale, cu efect vizibil asupra volumului și simetriei feței. Rezultatele obținute sunt elegante și discrete, cu aspect natural. 

Sistemul MD Codes™ a fost conceput pentru a conștientiza faptul că fiecare unitate facială estetică, cum ar fi obrazul, bărbia și buzele, cuprinde subunități de care trebuie să se țină cont în timpul injectării cu acid hialuronic. 

Tehnica de injectare MD Codes™ este acceptată la nivel global ca fiind The Gold Standard, standardul de aur în injectările faciale, revoluționând tratamentele estetice injectabile cu acid hialuronic și toxină botulinică.  

Conceptul a fost dezvoltat de chirurgul plastician brazilian Mauricio de Maio, care a desemnat numere și cifre pentru fiecare zonă facială. Aceste coduri au ajuns să fie folosite ca limbaj comun de injectare de către medicii specialiști din întreaga lume.

Cum funcționează tehnica de injectare MD Codes?

Tehnica MD Codes™ este formată din litere, cifre, forme și culori, reprezentând puncte anatomice precise. De exemplu, există unele coduri marcate cu roșu care indică structurile faciale sensibile. Aceste coduri roșii reamintesc medicului care realizează procedura să fie precaut în aceste zone atunci când utilizează ace și să ia în considerarea utilizarea canulelor atraumatice. 

Astfel, sistemul MD Codes™ au fost conceput special pentru a oferi indicații cât mai precise cu privire la plasarea fillerelor dermice cu acid hialuronic.

Fiecare cod include informații exacte privind:

  • adâncimea injecției (subcutanat sau supraperiostal);

  • instrumentul adecvat de injectare (ac sau canulă atraumatică);

  • tehnica de livrare a produsului în piele;

  • volumul minim de produs recomandat pentru a obține rezultate vizibile.

Practic, MD Codes™ arată unde, cât și cum trebuie injectat fillerul cu acid hialuronic pentru a obține efectul de lifting. Chiar dacă în sine este folosit același principiu, acesta este adaptat și personalizat caracteristicilor individuale ale fiecărui pacient în parte.

Astfel, atunci când se stabilește schema de injectare, se iau în considerare mai mulți factori, și anume:

  • structura anatomică a feței, privită din toate unghiurile;

  • mișcarea individuală a mușchilor faciali;

  • așteptările pacientului;

  • vârsta și bagajul genetic al pacientului.

Punctele de injectare sunt plasate strategic în 13 zone cheie ale feței, astfel încât armonizarea volumelor și a simetriei faciale să fie mai ușor de realizat. 

În total, există 75 de coduri diferite, care includ pomeții, tâmplele, zona perioculară (de sub ochi), bărbia, linia maxilarului, fruntea și buzele. 

Injectarea utilizând MD Codes™ se realizează în 3 etape principale:

  • BAZA – sunt abordate mai întâi imperfecțiunile majore, de obicei, refacerea volumetriei faciale.

  • CONTUR – sunt corectate ridurile adânci și liniile de expresie.

  • RAFINAMENT – se fac ultimele retușuri care vor îmbunătăți calitatea și aspectul general al pielii.

Ce zone ale feței pot fi tratate cu tehnica MD Codes™?

  • tâmple

  • sprâncene

  • șanțurile lacrimale (cearcăne)

  • obraji (obrazul medial)

  • pomeți (obraz lateral)

  • șanțurile nazolabiale (nazogeniene)

  • zona buzelor (inclusiv buzele și buza superioară)

  • bărbie

  • contur mandibular

Diferențe între MD Codes™ și tehnicile de injectare clasice

Până de curând, fillere dermice erau injectate doar în zonele problematice, doar acolo unde medicul observa riduri, linii de expresie și pliuri ale pielii. 

Această abordare s-a dovedit de multe ori ineficientă, lăsând în urmă asimetrii și umflături. Mai ales că, tratamentul izolat al unei singure zone faciale poate să nu ofere rezultatele estetice pe care și le dorește pacientul.

Abordarea tratamentelor realizate cu tehnica de injectare MD Codes™ este una holistică, integrată, adică medicul specialist în estetică sau dermatologie nu se mai concentrează doar asupra anumitor riduri specifice sau zone faciale izolate, iar chipul pacientului este privit în ansamblu, ca un întreg.

Tehnica de injectare MD Codes - Doctor SKiN

Studiile clinice și cercetările demonstrează că acest tip de abordare este mult mai benefică pentru pacienți, întrucât tratează exact cauza problemei, fie că este vorba despre un deficit de volum, piele laxă sau riduri adânci. Așadar MD Codes™ rezolvă sursa problemei, mai degrabă decât să vizeze doar efectele imediate care produc îngrijorare.

Expresiile faciale sunt un mijloc de comunicare pe care fie că vrei, fie că nu, îl folosești în toate interacțiunile sociale. De cele mai multe ori, când te privești în oglindă te poți lăsa distras de micile imperfecțiuni care creează o perspectivă distorsionată a modului în care arăți cu adevărat. Puțin știu că estomparea unui rid nu va schimba mesajul general pe care îl transmite fața lor.

De exemplu, dacă te-ai surprins în oglindă sau într-o poză, mai trist sau mai obosit decât te simțeai în realitate, problema ar putea fi colțurile lăsate ale gurii, ridurile proeminente dintre sprâncene sau cearcănele adâncite. Toate acestea pot fi corectate rapid și eficient prin injectarea țintită a zonelor cu probleme, folosind MD Codes™.

Sistemul MD Codes™ se concentrează pe emoțiile pe care le transmite fața. Tehnica ține cont de proporțiile faciale unice ale fiecăruia și oferă o abordare individualizată a expresiilor faciale care te fac să pari mai bătrân sau mai bătrână decât ești, mai supărat(ă), mai obosit(ă) sau mai apatic(ă). 

Prin redarea volumetriei pierdute sau corectarea semnelor care îți înăspresc chipul, tenul tău își va îmbunătăți aspectul general, arătând mai odihnit, mult mai tonifiat și mai tânăr.

Întrucât anumite părți ale feței sunt afectate de asimetria sau lipsa de volumetrie a celorlalte trăsături (de exemplu, pomeții fără volum pot determina adâncirea cearcănelor și a șanțurilor nazogeniene), tehnica de injectare MD Codes™ permite elaborarea unei scheme de tratament care are ca scop rejuvenarea întregul chip.

Cea mai uimitoare caracteristică pe care tehnica MD Codes™ o are la bază este reprezentată de evaluarea expresiilor faciale dinamice. Din moment ce dinamica facială se schimbă pe măsură ce îmbătrânim, acest lucru este luat în considerare în procesul de evaluare vizuală înainte de injectare.

Pentru a menține un rezultat natural și credibil, care nu arată fals, MD Codes™ produce rejuvenarea facială dorită, fără să afecteze expresivitatea firească a feței, fără efect de “frozen face”, de față înghețată!

De ce să alegi tehnica de injectare MD Codes?

Grație noii tehnici de injectare MD Codes™, pacientul înțelege mai bine strategia din spatele injectării, iar rezultatele finale ale procedurilor cu fillere dermice și ale injecțiilor cu toxină botulinică sunt mai ușor de anticipat.

Cu ajutorul tehnicii de injectare MD Codes™ se pot trata mai eficient laxitatea pieliideficitul de volum și asimetriile faciale. Pe măsură ce îmbătrânești, aceste imperfecțiuni sunt din ce în ce mai vizibile și îți afectează în mod negativ trăsăturile. 

Fillerele dermice pe bază de acid hialuronic oferă volum, armonizează trăsăturile faciale și conferă tenului un aspect mai tânăr, având un efect de lifting facial lichid. Acidul hialuronic este utilizat adesea în asociere cu toxina botulinică, pentru a împiedica formarea de noi riduri sau adâncirea celor vechi.

Injectând fillerele dermice conform tehnicii MD Codes™, se obține exact ceea ce îți dorești: un lifting facial non-chirurgical, care creează sau recreează aspectul pe care ți l-ai propus!

Principalele avantaje ale tehnicii de injectare MD Codes™:

  • realizează un lifting facial fără bisturiu, non-chirurgical, minim invaziv

  • corectează aspectul trist, obosit, bătrânicios al feței

  • îmbunătățește aspectul general al chipului, redând din nou simetria și volumul adecvat acolo unde există un deficit.

  • abordează o gamă largă de preocupări estetice ale pacienților – tratamentul ridurilor de expresie, liftingul sprâncenelor, volumizarea pomeților și a buzelor, conturarea maxilarului și a bărbiei, etc.

  • oferă un rezultat elegant și discret, care complimentează frumusețea naturală.

  • tratamentul este mai precis și prin urmare, mai sigur și mai eficient.

  • efectele injecțiilor sunt observabile imediat după procedură.

  • scade riscul asimetriilor și a apariției de cicatrici după injectare.

  • oferă o mai bună înțelegere asupra complexității anatomiei faciale.

Aceste coduri de injectare sunt un instrument util pe care-l folosim și în clinicile Doctor SKiN, permițând pacienților să se simtă și mai în siguranță și să înțeleagă mai bine ce rezultate cu adevărat spectaculoase se pot obține utilizând această metodă.

Prin utilizarea MD Codes™ se pot elabora planuri de tratamente estetice faciale și mai eficiente, care să satisfacă chiar și cele mai exigente așteptări.

Toată echipa medicală Doctor SKiN este specializată în injectări faciale, dar cunoaște și stăpânește temeinic tehnica de injectare MD Codes™. 

În câte ședințe de injectare cu tehnica MD Codes™ se obține efectul dorit?

Fillerele dermice pe care le utilizăm în clinicile Doctor SKiN oferă rezultate pe termen lung. De fapt, indiferent de tipul acidului hialuronic folosit, rezultatele nu sunt niciodată permanente. Nici măcar liftingul facial chirurgical clasic nu oferă rezultate pe viață, cu atât mai mult o substanță naturală, care este absorbită de către organism în timp! 

În general, fillerele cu acid hialuronic vor avea o longevitate de 12-24 de luni, dar acest lucru variază de la pacient la pacient, în funcție de cât de repede sistemul imunitar descompune substanța. După circa două săptămâni de la tratament, se poate observa efectul final, de durată, al tratamentului efectuat.

Când bine vorba despre filierele dermice și despre orice tratament facial sau de remodelare corporală, este vorba despre rezultate care se întrețin, adică rezultatele se mențin doar dacă se reface tratamentul la intervale regulate de timp, conform recomandării medicului care a efectuat injectările. 

Cum fiecare persoană este diferită, poate fi nevoie de 10-20 ml de acid hialuronic și câteodată chiar mai mult pentru a obține rezultatele pe care ți le dorești, iar de obicei, într-o singură sesiune de tratament cu cantitatea recomandată de către medic se obține acel efect de rejuvenare facială la care visezi! Toți pacienții clinicilor Doctor SKiN revin după două săptămâni la un control gratuit, pentru eventualele retușuri.

Cine nu poate beneficia de injectările prin tehnica MD Codes™?

Contraindicațiile sunt cele care se aplică și în cazul tratamentului ridurilor sau a măririi buzelor cu acid hialuronic, precum: alergii la substanța folosită, femeile care sunt însărcinate sau care alăptează, herpes facial sau oral, infecție în zona de tratament, diabet sau probleme de coagulare a sângelui.

Cu aproximativ 7 zile înainte de injectare se întrerupe (doar cu acordul medicului curant) administrarea de medicamente antiinflamatoare sau cu rol anticoagulant și se poate lua preventiv medicament pentru erupțiile de herpes, în cazul în care există un istoric în acest sens. 

După tratament nu trebuie consumat alcool timp de 24 de ore și este interzis zborul cu avionul, deoarece acidul hialuronic poate migra. O săptămâna pacientul trebuie să se ferească de frig sau căldură extremă (soare, saună, solar, schi, snowboard), de efort fizic intens sau de vizita la dentist, în funcție de zona tratată. 

Toate informațiile necesare despre sunt în general personalizate de către medic și transmise pacientului înainte și după tratament! 

Când îți dorești o schimbare care să-ți pună în evidență frumusețea naturală, fără să îți afecteze în mod negativ morfologia trăsăturilor, să fii tot TU, însă o versiune a TA mai tânără, care pare mai plină de viață și cu o piele mai întinsă, care radiază, te așteptăm în oricare din clinicile Doctor SKiN pentru a experimenta efectul minunat al liftingului facial realizat cu ajutorul tehnicii de injectare MD Codes™! 

Vino la o evaluare GRATUITĂ și complet neangajantă la unul dintre medicii Doctor SKiN! 

Programează-te acum la: ☎️ 0729 740.704/0749 114 060 sau pe contact@doctorskin.ro

Articole recomandate

27 martie 2024

Știi pe mâinile cui îți lași frumusețea?

Frumusețea este subiectivă, dar chiar dacă nu este măsurabilă, are niște standarde care sunt asociate cu tinerețea, prospețimea, simetria și…

11 martie 2024

TOP tratamente de slăbire, care te scapă de grăsimea de pe fiecare zonă a corpului

Te-ai săturat să admiri pozele Before and After de pe Instagram cu transformări uimitoare? În afară de diete, sport și…

Lasă un comentariu

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎntoarcere la magazin