Cum scoatem corect punctele de grăsime de pe față

Cu siguranță, te-ai întâlnit și tu cel puțin o dată în viață cu ele. Poate că le-ai confundat cu coșurile sau chiar ai încercat să le storci, ceea ce nu a dus la rezultate prea bune.

În realitate, punctele de grăsime sau „milia” în termeni medicali, nu au aproape nimic în comun cu acneea. Cauzele apariției lor sunt diverse, iar specialiștii consideră că extracția punctelor milia acasă este contraindicată. Îți povestim azi tot ce trebuie să știi despre punctele de grăsime și care sunt cele mai indicate tratamente.

 

Punctele de grăsime milia: ce sunt?

Dacă nu sunt coșuri, atunci ce sunt? Punctele de grăsime milia apar atunci când celulele moarte sau depozitele de keratină se strâng sub piele ca niște pungi și formează mici chisturi, de dimensiuni de până la 2 milimetri.

 

NU trebuie confundate cu comedoanele!

Aceste puncte albe se deosebesc de coșuri prin faptul că sunt mai tari și mai ferme. Mai mult, dacă urmele de acnee apar în zonele de piele mai grasă, cu exces de sebum, punctele milia se regăsesc pe obraji, pe buze sau chiar în zona genitală. Ce să mai spunem despre punctele de grăsime de pe pleoape sau de la ochi? Cu siguranță, nu sunt ceva cu care am dori vreodată să ne confruntăm!

În ceea ce privește simptomele asociate punctelor de grăsime milia, avem vești bune. Deși unele persoane se pot plânge că punctele de grăsime de pe față sau de corp sunt însoțite de mâncărimi sau de senzație de iritație, majoritatea pacienților noștri recunosc că motivul pentru care au consultat specialistul este strict inconvenientul de ordin estetic.

Care sunt cauzele apariției punctelor de grăsime milia?

Și totuși, de ce apar aceste puncte de grăsime care ne tulbură aspectul fizic? Explicațiile sunt numeroase.

În primul rând, specialiștii consideră că aceste chisturi se formează din cauza folosirii unor produse cosmetice care blochează porii iar keratina se acumulează sub piele, formând niște acumulări compacte. Conținând uleiuri sau alte substanțe periculoase, produsele cosmetice pot interfera cu funcționarea glandelor sebacee, reținând sebumul sub piele, alături de celulele moarte. Din această categorie pot face parte și cele cu vitamina A sau pe bază de alcool.

O altă cauză asociată apariției punctelor milia este transpirația în exces. De asemenea, expunerea neprotejată la soare sau la razele ultraviolete, îmbătrânirea tenului, unele reacții alergice sau procedurile cosmetice executate necorespunzător, completează lista de motive pentru care te uiți în oglindă și nu îți place ce descoperi: un punct milia.

Ce se întâmplă dacă spargi un punct de grăsime milia

În teorie, punctele de grăsime milia sunt greu de scos acasă, fiind mai ferme și mai tari decât banalele coșuri. Cu toate acestea, știm că unele dintre pacientele noastre nu se lasă așa ușor, de aceea ținem să specificăm faptul că extracția acasă a punctelor de grăsime milia nu este deloc recomandată de către specialiști pentru că poți rămâne cu cicatrici, a căror îndepărtare apoi nu este nici simplă nici puțin costisitoare.

Nu dispar în urma extragerii acasă dar, chiar și atunci când reușim să le stoarcem, iese numai o cantitate mică de substanță albă moale.

Iar dacă insiști să apeși cu putere pe un punct milia, poți ajunge să te infectezi, mai ales atunci când nu respecți regulile de igienă. Dar și dacă scapi de riscul de infecție, tot poți rămâne cu cicatrici, pericol aproape inexistent atunci când extracția are loc în mediul steril din cabinetul dermatologului.

Ce metode recomandăm pentru tratamentul punctelor milia?

Dacă să extragi acasă un banal coș nu este atât de blamant, am văzut mai sus cu ce te poți confrunta dacă declari război acasă unui punct milia.

La SKiN MedSpa, ai la dispoziție profesioniști cu o arie extinsă de expertiză, care vor trata așa cum se cuvine punctele milia. După ce va face diagnosticul, specialistul va decide cum anume să extragă punctele albe de grăsime. Chisturile pot fi scoase fie de cosmeticiană fie tratate de către medicul dermatolog, în cazul în care sunt mai mari sau închistate în piele.

SKiN MedSpa SKiN MedSpa
Laser fracționat CO2 SmartXide Punto
Vezi detalii
SKiN MedSpa SKiN MedSpa
Tratament puncte negre, comedoane, coșuri
Vezi detalii
tratament-facial-de-curatare-microdermabraziune-Bucurestitratament-facial-de-curatare-microdermabraziune-Bucuresti
Microdermabraziune facială cu diamant
Vezi detalii
SKiN MedSpa SKiN MedSpa
Peeling-ul chimic sau cum să ai o față perfectă
Vezi detalii

Alte tratamente recomandate pentru punctele milia sunt dermabraziunea sau peelingul chimic.

Tratamentul acasă pentru punctele de grăsime

Ținem să precizăm că, atunci când alegi să desfășori operațiunea delicată a extragerii unui punct de grăsime milia acasă, te abonezi la riscul de cicatrici, mai ales dacă sunt adânci. Dacă totuși preferi să tratezi acasă punctele milia, renunță la ideea de a le sparge și apelează la o exfoliere ușoară, pe bază de acizi AHA.

Evită să folosești scruburi grunjoase, dure, în regiunea punctului alb milia pentru că poate sensibiliza și mai mult zona. De asemenea, ne menținem ferme împotriva ideii de a face tu singură acasă, o incizie în piele.

Funcționează uleiul de ricin pentru punctele de grăsime?

Printre remediile populare la adresa punctelor de grăsime milia se numără și uleiul de ricin. Din cele mai vechi timpuri, femeile au aplicat acest produs pe piele, în principal alături de bicarbonat de sodiu, cu proprietăți antiseptice.

Alte remedii vehiculate contra punctelor de grăsime milia sunt vitamina A, uleiul de cocos, pasta de dinți, apa de trandafiri, sucul de lămâie, uleiul de arbore de ceai, oțetul de mere, mierea sau un exfoliant pe bază de mălai ori zahăr.

Deși nu contestăm că oricare dintre aceste ingrediente poate avea beneficii nebănuite pentru frumusețea ta, în cazul punctelor de grăsime milia, noi îți recomandăm să te adresezi unui specialist. În caz contrar, costul îndepărtării cicatricilor rezultate se poate dovedi a fi mult mai mare.

Nu există un tratament standard pentru a scăpa de punctele de grăsime. Uneori, punctele de grăsime dispar fără tratament în câteva luni, în urma procesului normal de reînnoire a pielii.

Alteori, medicul dermatolog va alege pentru îndepărtarea punctelor de grăsime, inclusiv de sub ochi, din proceduri precum laserul, crioterapia, administrarea de creme ce conțin retinoizi, dermabraziune, peeling chimic sau chiar chiuretare.
Procedura este foarte simplă, fără durere și fără risc să rezulte cicatrice.

După consultul prealabil, medicul dermatolog din cadrul SKiN MedSpa vă poate propune o cremă cu tretinoină, tratament cu retinoizi (etetrinat) sub formă de comprimate orale sau o cură de tratament cu antibiotice (minociclină).

Extracția punctelor de grăsime este un proces simplu prin care medicul dermatolog îndepărtează porțiunea de piele ce acoperă chistul cu un ac steril foarte fin sau un bisturiu. Deschiderea porului astfel permite manipularea keratinei în afară cu mai multă finețe.

În timpul ablației cu laser, medicul dermatolog se va folosi de laser, care se va concentra pe punctul respectiv, deschizând porul.

Crioterapia, ca metodă de tratament, folosește nitrogen lichid pentru a îngheța și distruge punctele milia dar nu pe pielea din jurul ochilor care este sensibilă. În această zonă, crioterapia poate fi o tehnică dureroasă și poate cauza modificări pigmentare sau cicatrici.

Cum poți preveni reapariția punctelor de grăsime?

După îndepărtare, va trebui să ai grijă să previi revenirea punctelor de grăsime pentru că costă mai puțin să previi, întotdeauna.

▪ evită să te expui la soare în exces, deoarece apariția punctelor de grăsime este favorizată de razele ultraviolete;
▪ fă-ti un obicei din a folosi protecție solară (preferabil cu SPF 50+);
▪ nu folosi creme grase sau uleiuri, pentru că blochează glandele sebacee
▪ gomajul de 2 ori pe săptămână ajută însă nu exagera, pentru a nu irita pielea
▪ curăță zilnic, de 2 ori la fiecare demachiere, zona cu puncte milia folosind un săpun pentru piele sensibilă
▪ evită traumatizarea zonei afectate
▪ adoptă o dietă sănătoasă, săracă în colesterol
▪ evită să mănânci cu prăjeli, picant, sărat sau mult zahăr.

De ce să alegi SKiN MedSpa pentru îndepărtarea punctelor milia?

 • Procedura va fi efectuată de un medic dermatolog cu experiență, care are abilitatea de îmbina expertiza anatomică cu așteptările tale.
 • Folosim cele mai bune și mai sigure echipamente medicale disponibile.
 • Îți elaborăm o schemă de tratament personalizată conform nevoilor tale reale.
 • Ți se va răspunde amănunțit la orice întrebare legată de procedură și vei primi toate informațiile de care ai nevoie.
 • Tratament plăcut și confortabil.
 • Cicatrici minime
 • Prețuri accesibile & oferte permanente.

La SKiN MedSpa ai parte de cele mai bune sfaturi și de extracția în cele mai bune condiții a punctelor de grăsime milia.

Dovedește-te blândă cu pielea ta și arată-i că i-ai înțeles mesajul!
Cum aceste chisturi iau naștere în urma unei agresiuni a tenului, nu agrava această atitudine și, în loc să provoci daune suplimentare acasă, alege îngrijirea de specialitate.
Programează-te pentru un consult la medicul nostru dermatolog la ☎️ 0729 740 704 sau scrie-ne pe contact@skinmedspa.ro și hai să pornim împreună în cruciada împotriva îngrijirii incorecte!

SKiN MedSpa SKiN MedSpa
Laser fracționat CO2 SmartXide Punto
Vezi detalii
SKiN MedSpa SKiN MedSpa
Tratament puncte negre, comedoane, coșuri
Vezi detalii
tratament-facial-de-curatare-microdermabraziune-Bucurestitratament-facial-de-curatare-microdermabraziune-Bucuresti
Microdermabraziune facială cu diamant
Vezi detalii
SKiN MedSpa SKiN MedSpa
Peeling-ul chimic sau cum să ai o față perfectă
Vezi detalii

Lasă un comentariu

Ofertă 8 Martie 2021  Tratament*:

  ×
  Rezervă procedura
   Locație

   ×
   Vreau Oferta    Tratament*:
    Locatie:

    ×
    Oferta Skin-MedSpa     Tratament*:
     Locație:

     ×
     Formular rezervare

      Ne pare rău, momentan acest tratament nu este disponibil dar ne vom strădui să îți propunem ceva similar.

      Vreau evaluare gratuită și voucher de 100 lei din primul abonament:

      ×
      Vreau Oferta Black Week


       Locatie:

       Tratament*:


       ×
       Vreau Oferta Black Week


        Locatie:

        Tratament*:

        Zona:

        ×
        Black Week Vanquish


         Locatie:

         Tratament*:

         Tip tratament:

         ×
         Prețuri epilare Laser dioda Eneka Pro 2XL 5.000W

         ×
         Prețuri epilare Laser Alexandrite Deka Motus AX

         ×
         Prețuri epilare Laser dioda PrimeLase HR Excellence

         ×
         Prețuri epilare Laser diodă Elysion Pro U 3500 W

         ×
         Rezervă procedura
          ×
          Programare epilare

           ×