Microneedling: Inducția de Colagen prin terapia cu microace

tratament avansat de tonifiere și lifting
pielea este redensificată
reduce liniile fine și ridurile
rezultate spectaculoase în special pentru pielea îmbătrânită și afectată de soare,
îmbunătățește calitatea pielii
puternic efect de reîntinerire asupra fibrelor de colagen și elastină
micșorează porii dilatați
ameliorează aspectul cicatricilor
rezultate mult mai bune în combinație cu ingrediente active de puritate medicală
Necesar: 4-6 ședințe

Preț special: 350 lei / ședința
Preț special: 600 lei / pachetul de 2 sedințe
Preț special: 250 lei / ședința în cadrul oricărui alt tratament facial din clinică

Tratamentul cuprinde:

 • demachiere
 • curățare cu frimator & gomaj – 10 minute
 • aplicare crema anestezica – 15 minute
 • dermapen cu 4 ml mesocit – 20 minute
 • aplicare masca – 10 minute
 • aplicare crema de final cicatrizanta, gama premium
 • aplicare filtru solar
 • bonus: presodrenaj corporal

0729 740 704

Terapia de inducție de colagen (CIT), cunoscută și sub denumirea de microneedling, mezoterapie fracționată, skin-needling sau terapia cu micro-ace, este un tratament minim invaziv avansat pentru întinerirea, ridicarea și întinderea pielii, îmbunătățirea aspectului liniilor fine, a ridurilor, a petelor pigmentare și a cicatricelor de pe față și corp, inclusiv a vergeturilor. Microneedling este o tehnică medicală care a apărut în urmă cu 50 de ani și s-a perfecționat în mod continuu.

Popularitatea acestui tratament facial a crescut după un studiu din 2009, în care mai mulți pacienți și paciente au urmat terapia de inducție cu colagen pentru tratarea cicatricilor provocate de acnee, varicelă șamd. După mai multe ședințe de microneedling, toți pacienți au observat o reducere a aspectului cicatricilor și au evaluat tratamentul lor ca fiind “excelent”.

De asemenea, celebrități precum Kim Kardashian sau Bar Rafaeli au recunoscut că aspectul tenului lor se datorează microneedling-ului. Kim Kardashian a creat valuri în online și la TV când a fost filmată în timpul procedurii de microneedling completată de terapia PRP sau terapia Vampir.
Totodată, această tehnică revoluționară a primit premiul pentru “Cel mai bun dispozitiv anti-aging” la The Aestetic Show în Las Vegas.

Dermapen®, Mesopen®

Terapia de inducție cu colagen se realizează cu Dermapen®, Mesopen® (unul dintre cele mai noi dispozitive medicale disponibile pentru microneedling folosind același principiu ca Dermapen®, dar care penetrează mai adânc și mai uniform pielea) sau cu un DermaRoller.

Dispozitivul efectuează o perforare controlată și precisă a pielii, creând leziuni microscopice, micro-canale, care sunt invizibile cu ochiul liber și care declanșează procesele reparatorii, stimulează organismul să producă elastină și colagen, două substanțe vitale pentru crearea de celule noi, proces cunoscut sub numele de neocolagenogeneza.

Introducerea de ace chirurgicale foarte subțiri este percepută de nervii receptori ai pielii ca un stimul, se creează o micro-traumă care induce apariția unei faze de auto-vindecare a organismului, a unui răspuns imun și producerea de fibre de colagen. Totodată se formează noi vase de sânge (neoangiogeneza), este îmbunătățită alimentarea cu sânge, iar în acest fel pielea este mult mai bine hrănită și oxigenată.

Pielea este astfel permeabilizată, se produce o regenerare celulară avansată iar mesopenul creează spațiu de penetrare pentru cocktailul cu seruri bogate în substanțe active, mixat anterior de către terapeut, pentru a pătrunde direct în straturile profunde ale pielii și a produce efectul clinic dorit. Astfel, nutrienții de puritate medicală pătrund în derm până la 90% față de 3% și redau volumul și luminozitatea tenului, se remarcă îngroșarea pielii.
În scopul optimizării efectelor substanțele, cocktailurile, tehnicile sunt în permanentă evoluție științifică.

Disconfortul este minim, spre zero, iar la două săptămâni după prima procedură se pot vedea primele rezultate: o piele mai fermă, mai elastică și mai fină. Inducția de colagen poate fi efectuată atât pe față cât și pe corp.
Comparativ cu alte proceduri, acest tratament facial modern non-chirurgical și minim invaziv este nedureros, nu are efecte adverse și stimulează rejuvenarea facială și elasticitatea pielii, conduce la creșterea metabolismului celular. În plus, corectează urmele lăsate de acnee, vărsat de vânt, ameliorează ridurile fine, ridurile de expresie, pentru o piele mai tânără și mai luminoasă.

Cum funcționează inducția de colagen cu Mesopen ?

Lungimea acelor utilizate de fiecare dispozitiv folosit pentru inducția de colagen poate să varieze. Cu cât acele sunt mai lungi și intră mai adânc în piele, cu atât vor fi mai spectaculoase rezultatele. Atât adâncimea cât și intensitatea procedurii se controlează foarte ușor și sunt personalizate pentru fiecare pacientă.

La SKiN MedSpa am ales să folosim unul din cele mai noi dispozitive de microneedling, mesopen, deoarece prin sistemul electronic automat de microace deschide sute de canale și astfel stimulează cele mai bune rezultate, în cel mai scurt timp, prin crearea unor microleziuni uniform distribuite. Acele sunt tăiate într-o formă specială, patentată, astfel încât micro-leziunile provocate să se închidă mai repede.
Microleziunile sunt atât de mici încât nu se observă cu ochiul liber după procedură. Terapeutul SKiN MedSpa va plimba mesopen-ul în mod egal pe piele, astfel încât să se refacă în mod uniform.
Tratamentul facial de microneedling funcționează pe principiul natural de a încuraja pielea să producă mai mult colagen. Celulele refăcute în urma acestei terapii au un aspect mai bun, elasticitate crescută și suport. Este absolut normal ca o dată cu vârsta pielea să piardă din fibrele de colagen, acid hialuronic și elastină, devenind mai uscată. Prin încurajarea pielii de a produce țesut nou, extra-producția de colagen ajută pielea să devină mai fermă, chiar și în afara ariei tratate.

Ce simți în timpul tratamentului de microneedling?

Înainte de a începe, terapeutul va folosi un anestezic local pentru a reduce șansele de a resimți orice durere sau disconfort. Tratamentul facial de microneedling nu este dureros, chiar dacă implică ace. Este minim invaziv și este o variantă mult mai blândă dar și mai puțin costisitoare pentru ten cu efecte minunate, față de tratamente faciale mai agresive precum peeling-ul chimic, fără risc de hiper sau hipopigmentare, cum e în cazul laserului fracționat.

O reacție normală la inducția de colagen este roșeață pe aria tratată, care poate persista câteva zile, ca rezultat al stimulării pielii. De obicei aceasta dispare în 24-48 de ore și intervine vindecarea, ce aduce după sine și primele rezultate: o piele mai strălucitoare, mai fermă, mai luminoasă. Pentru a obține rezultate cu adevărat eficiente, veți avea nevoie de mai mult de un tratament, astfel încât să crească producția de colagen și elastină. La final terapeutul va aplica o cremă cicatrizantă cu factor de protecție mare.

La SKiN MedSpa monitorizăm în permanență nivelul de confort al pacientului în timpul tuturor procedurilor efectuate.

Cât durează o ședință de microneedling și de câte ședințe am nevoie?

O ședință de inducție de colagen prin microneedling are un timp de efectuare relativ scurt, durează în jur de 30 – 40 minute, în funcție de zona și nevoile tenului. Numărul de ședințe necesare poate varia de la o persoană la alta, dar de obicei sunt indicate în jur de 4-6 ședințe la interval de 3 săptămâni pentru a obține rejuvenarea facială și o piele hidratată și luminoasă.

Care sunt rezultatele obținute în urma tratamentului facial de microneedling?

Inducția de colagen nu este invazivă precum chirurgia plastică, deci timpul de recuperare este minim. După microneedling, pielea va începe să lucreze pentru a întineri țesuturile noi. Astfel că rezultatele deși vizibile deja de imediat se definitivează în câteva săptămâni.
Așteaptă-te la o piele fină, catifelată, care pur și simplu radiază. Ridurile și cicatricile sunt cu mult atenuate, iar toate produsele folosite pentru îngrijirea tenului se vor absorbi mult mai bine.
Pentru a menține rezultatele tratamentului, vei avea nevoie de mai multe ședințe și, eventual, de alte tratamente complementare. Rezultatele se văd gradual și se consolidează cu fiecare ședință în parte; de aceea este importantă respectarea intervalului recomandat de către specialiștii SKiN MedSpa.

Microneedling-ul dă rezultate minunate ca și tratament singular, dar dacă este combinat cu proceduri complementare, rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase. În funcție de nevoile pielii tale, inducția de colagen se poate combina cu terapia vampir, după modelul celebrităților, sau cu radiofrecvența medicală.

Pentru menținerea rezultatelor obținute este recomandat un tratament de întreținere o dată pe lună.
***Rezultatele pot varia în funcție de caracteristicile individuale și stilul de viață al fiecărui pacient sau paciente în parte.

Care sunt contraindicațiile procedurii de microneedling

Persoanelor care suferă de psoriazis, eczeme sau au răni deschise sau celor care urmează un tratament cu radiații le este interzisă inducția de colagen. De asemenea, femeile care sunt însărcinate sau alăptează nu pot beneficia de acest tratament. Restul contraindicațiilor vor fi discutate cu terapeutul înainte de efectuarea tratamentului.

Este inducția de colagen prin microneedling sigură?

Microneedling-ul este sigur și eficient, fără efecte nocive asupra sănătății, fără riscuri dacă este efectuat de o persoană instruită sau de către un medic. Acul de mesopen folosit pentru microneedling este de unică folosință, sigur, elimină riscul de infecție iar terapia se face într-un mediu steril și controlat.

Nu este recomandată folosirea unor dispozitive de microneedling neprofesionale acasă, deoarece fără mediul propice, fără experiența și cunoștințele necesare, este posibil ca rezultatele să nu fie deloc pe măsura așteptărilor.

Imediat după procedură, e posibil să simți pielea tratată caldă, ca și cum te-ar strânge sau să ai senzații de mâncărime. Această reacție inflamatorie a pielii dispare după câteva zile, în funcție de ten. Pacienții cu piele sensibilă sau mai înaintați în vârstă pot avea nevoie de o săptămână pentru a se reface complet însă în rest recuperarea post procedură este extrem de rapidă. Este indicat ca după tratamentul de microneedling să aveți mâinile curate când vă atingeți zonele tratate și să nu folosiși machiaj sau alte produse cosmetice timp de 24 de ore.

Este absolut obligatoriu să evitați expunerea directă la soare timp de o săptămână după tratament. De asemenea, este obligatoriu sa aplicați zilnic cremă cu factor de protecție solara 50+ și recomandat să folosiți produse dermato-cosmetice cu factori de creștere epidermală cu formule de substanțe nano-incapsulate, special create pentru a fi aplicate după aceste tipuri de tratamente faciale. Personalul nostru vă poate recomanda produsul cel mai potrivit. Orice cremă sau tratament veți aplica pe zona tratată imediat după micro-needling, va pătrunde mult mai profund în piele și va avea acțiune mult mai puternică, de aceea este recomandat să folosiți măști și serumuri acasă în perioada imediat următoare.

La SKiN MedSpa folosim cele mai performante și mai sigure dispozitive din domeniul remodelării corporale și esteticii faciale, tocmai pentru a obține cele mai bune rezultate, fără niciun risc pentru pacienții și pacientele noastre.

Detalii despre preturi AICI
DURATA PROCESULUI?
4-6 ședințe
(una la 3 saptamani)
REZULTATE
 • Puternic efect anti-îmbătrânire
 • Tratează acneea
 • Reduce cicatricile
 • Elimină petele pigmentare
 • Piele fină, strălucitoare, fermă.
RELUARE ACTIVITATE
Vă puteți relua activitatea imediat după tratament.

Grad disconfort
1

*Rezultatele pot varia în funcție de caracteristicile fiecarei persoane

Mesaj Whatsapp